HAÞERE VE KEMÝRGEN KONTROLÜ ÝLE YANINIZDAYIZ.. UZMAN KADROMUZLA ÇÖZÜM ODAKLI HÝZMET ÝÇÝN BÝZE ULAÞIN .. ÇÖZÜM ZETOKS .
 
KIÞ TEDBÝRÝNÝZÝ ALIN !
VÝRÜS, BAKTERÝ VE  MANTAR DEZENFEKSÝYONUNDA EN GELÝÞMÝÞ DEZENFEKTAN UYGULAMALARI ÝLE YANINIZDAYIZ.
 
HEPATÝT B, HIV, GRÝP, DOMUZ GRÝBÝ vb. GÝBÝ 18 VÝRÜS AÝLESÝNE KARÞI, YÜZLERCE BAKTERÝYE VE FUNGUS TÜRLERÝNE KESÝN ÇÖZÜM
 
OKULLAR, HASTANELER, DOKTOR VE DÝÞ HEKÝMLERÝ MUAYENEHANELERÝ, GIDA ÝÞLEME ÝMALATHANELERÝ, YEMEK PÝÞÝRME YERLERÝ, ALIÞVERÝÞ MERKEZLERÝ, ÖÐRENCÝ YURTLARI, ASKERÝ TESÝSLER, KONUTLAR, SPOR MERKEZLERÝ, RESTAURANTLAR VE OTELLERDE 
 
% 100 KORUMA SAÐLAR
 
OFÝS, BÜRO , ÝÞYERLERÝ ve KONUTLARINIZ ÝÇÝN TEMÝZLÝK VE HÝJYENÝNÝZ EMÝN ELLERDE BÝZE ULAÞIN !!
ZAMANINIZIN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ ALAN OFÝS, BÜRO ve ÝÞYERLERÝNÝZDE HÝJYENÝK TEMÝZ BÝR ORTAM YARATMAK ÝÇÝN PROFESYONEL PERSONEL ve YÜKSEK KALÝTE STANDARTLARINDA TEMÝZLÝK HÝZMETÝMÝZLE YANINIZDAYIZ..

 

ZETOKS Haþere Önleme ve Çevre Saðlýðý Uygulamalarý

TEL  :  0312 272 72 70

FAX :  0312 272 72 80

GSM : 0543 404 68 13

ADRES : Güzelkent Mah. 729.Cadde  No:7 Eryaman / Ankara

E-MAIL : info@zetoks.com.tr

 

    a0_73r0zd_19.jpga0_9qmuq5_17.jpga0_oiy5qq_44.jpga0_ctg6nl_14.jpga0_c1ti5q_21.jpga0_7wzc0x_9.jpga0_i7eh31_36.jpga0_szg6em_36.jpga0_9amp1p_38.jpga0_1di31p_41.jpga0_i2abgn_environment.jpg
HAÞERE ENGELÝNE TAKILMAYIN , ÇÖZÜM ZETOKS

(0312) 272 72 70

 

0543 404 68 13

ZETOKS Haþere önleme hizmetleri, çevre saðlýðý uygulamalarý, dezenfeksiyon ve temizlik konularýnda sektörünün en seçkin firmalarýndan biridir.

Haþere ve Kemirgenlere karþý uyguladýðýmýz yöntemlerin tamamen bilimsel verilere dayanmasý ve sunduðumuz hizmet standartlarý ve raporlama iþlemleri ZETOKS’un en belirgin özelliðidir.

Uygulamalarýmýzda kullanmakta olduðumuz ilaç ve malzemeler, Dünya Saðlýk Örgütü (WHO), Amerika Çevre Koruma Teþkilatý (EPA), T.C Saðlýk Bakanlýðý onaylý olup, tamamý yurtdýþýndan ithal edilmektedir.

Baþlýca özellikleri;

          a) Uygulamalarda koku yayarak rahatsýz etmezler
          b) Mobilyalarda, metal veya ahþap zeminler üzerinde leke býrakmazlar
          c) Uzun süre kalýcýdýrlar
 
NEDEN HAÞERE ÝLAÇLAMASI  YAPMALIYIZ?

Dünya saðlýk örgütünün yaptýðý araþtýrmalar bulaþýcý hastalýklara %37 oranýnda haþerelerin neden olduðunu ortaya çýkarmýþtýr. Her türlü ortamda rahatlýkla hayatta kalabilen PÝRE, BÝT, HAMAM BÖCEÐÝ, KALORÝFER BÖCEÐÝ, KARA SÝNEK, SÝVRÝSÝNEK, KAKALAK, AKAR, MITE, KIRKAYAK, KENE, AKREP, KARABÖCEK, FARE, SIÇAN, KULAÐAKAÇAN, TAHTAKURUSU, KARINCA v.s gibi haþereler saðlýðýmýzýn gizli düþmanlarýdýr.

PÝYASADA RAHATLIKLA BULUNABÝLEN HAÞERE ÝLAÇLARI HER HAÞEREYE KARÞI TAM ETKÝLÝ OLMADIÐI GÝBÝ GARANTÝLÝ VE SAÐLIKLI BÝR ÇÖZÜMDE SUNAMAZLAR.

ZETOKS ÝLAÇLAMA olarak ihtiyacýnýza en uygun çözümleri GARANTÝLÝ, SAÐLIKLI, HIZLI ve ÜSTÜN TEKNOLOJÝ ile sunuyoruz. 

Ýþletme ve Evlerinizdeki haþere ve kemirgen mücadelesinde ZETOKS, T.C Saðlýk Bakanlýðýnýn haþere ilaçlama konusunda izin verdiði firma olarak, konusunda deneyimli yönetici kadromuz ve akademik eðitim almýþ servis sorumlularýmýz ile hizmetinizdeyiz.

 

 

 

Türkiye Halk Saðlýðý Kurumu Çevre Saðlýðý Daire Baþkanlýðýnýn web sayfasýnda bulunan konuyla ilgili makalesini buradan okuyabilirsiniz ;

HALK SAÐLIÐI ALANINDA HAÞERE MÜCADELESÝ 

            Halk saðlýðý alanýnda haþerelerle mücadelede Kurumumuza, kurumlara, özellikle yerel yönetimlere ve bireysel kullanýcýlara önemli görevler düþmektedir. Kurumumuzca haþere mücadelesinde kullanýlan ürünlerin ruhsatlarý titiz çalýþmalar sonucu düzenlenmekte kimyasal analizleri ve biyolojik etkinlikleri yetki verilen laboratuarlarda yaptýrýlmakta ve kullanýmýna izin verilmektedir.

            Halk saðlýðý alanýnda kullanýlan bu ürünler genel olarak biyosidal ürün olarak adlandýrýlmaktadýr. Biyosidal ürün; “Bir veya birden fazla aktif madde içeren, kullanýma hazýr hâlde satýþa sunulmuþ, kimyasal veya biyolojik açýdan herhangi bir zararlý organizma üzerinde kontrol edici etki gösteren veya hareketini kýsýtlayan, uzaklaþtýran, zararsýz kýlan, yok eden aktif maddeleri ve müstahzarlarý” ifade edilmektedir.

       Avrupa birliði mevzuatýna uyumlu olarak 31.12.2009 tarihli ve 27449 sayýlý Biyosidal Ürünler Yönetmeliði yayýmlanarak yürürlüðe girmiþtir. Bu yönetmeliðin yürürlüðe girmesiyle kullanýlan ürünler 23 ürün tipine ve dört ana gruba ayrýlmýþtýr;

              1- Dezenfektanlar

              2- Koruyucular

              3- Haþere kontrolü için kullanýlan biyosidal ürünler

              4- Diðer biyosidal ürünler

Zararlý türüne göre 23 ürün tipinden hangisinin veya hangilerinin kullanýlacaðýna karar verilerek ruhsat düzenlenmektedir.

       Uzun bir ruhsat sürecinden geçirilen bu ürünler yerel yönetimler ve bireysel kullanýcýlar tarafýndan amacýna ve etiketine uygun kullanýlmadýðýnda hiçbir iþe yaramamakta ve faydadan çok zarar verebilmektedir.  Bu baðlamda izin verilen bu ürünlerin kullaným usul ve esaslarýný belirlemek amacýyla 27.01.2005 tarihli ve 25709 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Halk Saðlýðý Alanýnda Haþerelere Karþý Ýlaçlama Usul ve Esaslarý Hakkýnda Yönetmelik yayýnlanmýþtýr. Daha sonra ruhsatlandýrma sürecinde Avrupa Birliðine uyum ile birlikte yönetmeliðin adý “Biyosidal Ürünlerin Kullaným Usul ve Esaslarý Hakkýnda Yönetmelik” olarak deðiþtirilmiþtir. 

       Söz konusu yönetmelik ile “halkýn saðlýðýný ve huzurunu bozan zararlýlara karþý biyosidal ürün kullanarak mücadele etmek isteyen gerçek ve tüzel kiþilere ait iþyerlerinin çalýþma usûl ve esaslarý ile resmi kurum ve kuruluþlarýn uygulama usul ve esaslarýný belirlemek” amaçlanmýþtýr.

       Yönetmelikte izin alma ve baþvuru þartlarý, izin alma zorunluluðu, baþvuru için gereken belgeler, mesul müdür eðitimi, uygulayýcý personel, bina durumu, bulundurulmasý zorunlu asgari birimler, alet-cihaz ve gereçler, her ekip için ilkyardým çantasý zorunluluðu, kaza ve zehirlenmelerde sorumluluk, çalýþma süresi ve þartlarý ile çalýþanlarýn saðlýk kontrollerine iliþkin düzenlemeler getirilmiþtir. Kurumumuzca düzenlenen mesul müdür eðitimleri ve yetki verilen kamu kurum ve kuruluþlarýnca düzenlenen uygulayýcý eðitimleri ile ilaç uygulamasýnýn amacýna uygun yapýlmasý, haþereler ile bilinçli mücadele edilmesi, toplum ve çevre saðlýðýnýn korunmasý için çalýþýlmaktadýr.

       Halk saðlýðý alanýnda zararlýlarla mücadele amacýyla kullanýlan kimyasal ve biyolojik ürünlerin bilinçli ve uzman kullanýcýlar tarafýndan uygulanmasý hem ilaçlarýn gereksiz kullanýmýný önleyecek hem de haþere mücadelesinin etkin yapýlmasýný saðlayacaktýr. Her ilacýn her zararlýya etkili olmadýðýný bilerek, ilaçlarýn ruhsat ve etiket bilgileri doðrultusunda uygulanmasý için mesul müdürler, ekip sorumlularý ve uygulayýcýlar eðitilmekte bilinçlendirilmektedir.

       Sivrisinek, karasinek, kene, sýçan ve fare gibi zararlý haþerelerle mücadelede kullanýlan ürünler, toplumun tüm kesimlerini ilgilendirmektedir. Çünkü bu mücadelede kurumlarýn aldýðý tedbirleri hem toplumsal hem de bireysel olarak uygulanmasý gerekmektedir.

       Þehirlerimizdeki ilaçlama hizmetleri, belediyelerimiz ile birlikte Bakanlýðýmýz tarafýndan izin verilen iþletmeler tarafýndan yapýlmaktadýr. Zararlýlarla mücadele hiç kuþkusuz bilinçli yapýlmak zorundadýr. Vektörler ile bulaþan hastalýklarýn önlenmesi için vektör mücadelesinin eðitimli kiþiler tarafýndan yapýlmasý önemlidir.  Biyosidallerin ruhsatlandýrma iþlemleri çok iyi þartlarda yapýlsa dahi, ilaçlarýn amacýna ve etiketine uygun kullanýlmamasý halinde baþarýya ulaþýlamamaktadýr.

       Sonuç olarak söylenebilirki haþare mücadelesi mümkünse biyolojik olarak yapýlmalý, haþerelerin üreme ve beslenme alanlarý kontrol altýna alýnmalý, mutlaka ilaç kullanmak gerektiðinde ise izinli ürünler kullanýlmasý, etiket bilgilerindeki kullaným þekli ve uyarýlara uyulmasý haþare mücadelesinin etkin yapýlmasýný saðlayacaktýr.